De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk de favorieten via het menu.
Blog

Wat is de Biblebelt?

14 augustus 2023
Tom van Reeuwijk
Christelijke Vacature
Deze blog is 12090 keer bekeken

De term “Biblebelt” is er eentje die regelmatig opduikt in de Nederlandse samenleving. Maar wat betekent deze term eigenlijk en welke plaatsen behoren er allemaal toe? In deze blog duiken we dieper in de wereld van de Biblebelt.

Wat is de Biblebelt?

De Biblebelt, ook wel de ‘Bijbelgordel’ genoemd in het Nederlands, is een strook van gemeenten die zich uitstrekt van Zeeland tot Overijssel. Binnen deze strook wonen relatief veel christenen. Inwoners van de Biblebelt hechten sterk aan traditionele christelijke waarden en normen. Dat uit zich bijvoorbeeld in het bezoeken van kerkdiensten, het naleven van zondagsrust en bepaalde keuzes rondom gezondheidszorg en onderwijs. Uiteraard kan men deze overtuiging ook laten zien door te gaan werken bij christelijke vacatures. Christelijke Vacature biedt een breed aanbod aan vacatures aan binnen de biblebelt.

Welke plaatsen horen bij de Biblebelt?

De Biblebelt omvat een divers scala aan plaatsen. Van kleine dorpen tot grotere gemeenten. Enkele van de bekendste plaatsen die tot de Biblebelt worden gerekend zijn:

  • Staphorst
  • Barneveld
  • Ede
  • Veenendaal
  • Nunspeet
  • Elspeet
  • Yerseke
  • Tholen
  • Genemuiden

Natuurlijk zijn er nog veel meer plaatsen die deel uitmaken van de Biblebelt. De bovengenoemde lijst geeft slechts een selectie van de vele gemeenschappen binnen deze strook.

Wat maakt de Biblebelt uniek?

Naast de sterke religieuze overtuiging, kent de Biblebelt een aantal unieke kenmerken. De gemeenschappen zijn vaak hecht en sociaal betrokken. Het gemeenschapsgevoel en het belang van het geloof spelen een centrale rol in het dagelijks leven van veel inwoners.

Werken in de Biblebelt

Zou jij graag willen werken bij een organisatie die de christelijke normen en waarden kent? Woon jij in de omgeving van de Biblebelt. Bekijk alle vacatures in de Biblebelt bij Christelijke Vacature -> Christelijke vacatures Biblebelt

Opslaan

Gerelateerde artikelen

2024 nummer op houten blok bovenop stapel munten

Modaal inkomen 2024 | Wat is jouw gemiddelde salaris?

In Nederland blijft het delen van inkomensgegevens vaak een taboe. Bij Christelijke Vacature streven we naar openheid over salarissen, omdat dit kan bijdragen aan gelijkheid op de werkvloer. Veel mensen hebben geen idee wat hun collega’s of buren verdienen, wat zelden wordt besproken. Wil je meer inzicht krijgen in je financiële positie? Ontdek hier het […]

Lees artikel
Concept van Hemelvaartsdag: Jezus Christus toont zijn handen met littekens aan Thomas tegen een vage achtergrond van de zonsondergang.

Is Hemelvaart een Vrije Dag?

Laten we duidelijkheid scheppen over de vraag: Is Hemelvaart een vrije dag? Hemelvaart is geen wettelijk verplichte vrije dag. Of je op Hemelvaart vrij bent, is afhankelijk van de werkgever en kan per organisatie verschillen. Op welke datum valt Hemelvaart 2024? Dit jaar is het op donderdag 9 mei, altijd veertig dagen na Pasen en […]

Lees artikel

Help, je functioneringsgesprek komt er weer aan!

Help, je beoordelingsgesprek staat weer voor de deur! Voel je de zenuwen door je lichaam gieren? Dat is nergens voor nodig. Bij Christelijke Vacature willen we graag benadrukken: ‘In een goed beoordelingsgesprek zijn er geen negatieve verrassingen.’ In feite is een beoordelingsgesprek een gesprek tussen twee collega’s. Het draait om de relatie tussen werkgever en […]

Lees artikel