Voordelen van werken bij een christelijke werkgever

Stel, je bent christen en zoekt werk. Wat zijn dan de voordelen om te kiezen voor een bedrijf met een christelijke signatuur. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

  1. Je deelt dezelfde waarden en normen als jouw collega’s

Omdat je collega’s in de meeste gevallen ook christen zijn, delen ze dezelfde normen en waarden. Dat kan zorgen voor meer verbondenheid met collega’s. Het kan fijn zijn om samen te werken met collega’s die dezelfde overtuigen als jou hebben.

  1. Je doet betekenisvol werk

Bedrijven, instellingen en organisaties met een christelijk karakter hebben meestal het doel om niet allen maar winst te maken. Vaak hebben ze ook nog een ideële doelstelling. Ze streven ernaar een positieve impact te hebben op de maatschappij en wereld. Dat doen de ondernemingen door goede doelen te steunen, liefdadigheidswerk te doen of maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

  1. Ethiek en integriteit zijn belangrijk

Christelijke werkgevers hebben ethiek en integriteit hoog in het vaandel staan. In het zakendoen ligt er in ieder geval wel de nadruk op. Normen en waarden spelen een belangrijke rol in het professionele leven. Die stellen jou als christen in staat om eerlijk en oprecht te handelen. Het kan voor jou fijn zijn om op deze manier te werken.

  1. Je geloofsleven kan versterkt worden

Ook doordeweeks kan je door bij een christelijke werkgever aan de slag te gaan je geloofsleven versterken. In het bedrijf worden bijvoorbeeld bidstonden, bijbelstudies of bezinningsbijeenkomsten georganiseerd. Dit kan je geloofsleven verrijken en verdieping geven.

  1. Een hechte gemeenschap

Omdat het opbouwen en onderhouden van relaties in christelijke kring belangrijk is, vinden bedrijven het vaak belangrijk dat er een gemeenschap ontstaat. Daardoor kunnen medewerkers zich gesteund en betrokken voelen. Op die manier is er een positieve werksfeer en – omgeving waarin niet alleen productiviteit belangrijk is, maar ook het geloof een rol speelt en men er op let dat je omziet naar elkaar.

Uiteraard zijn niet alle bedrijven hetzelfde en zijn ook bedrijven waarin het christelijk geloof geen rol speelt waar dezelfde dingen belangrijk zijn. Belangrijk is dat jij, als werkzoekende, een bedrijf of organisatie zoekt die bij jou past. Daarom is het belangrijk om onderzoek te doen naar een specifiek bedrijf voordat er besluit te solliciteren.